Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΠΙΘΑΝΑ ΝΕΑ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑ;

Μετά την μονομερή ανακύρηξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ανοίγει πιθανότατα ο ασκός του Αιόλου για άλλες αποσχιστικές κινήσεις ανα την Ευρώπη και όχι μόνο ώστε να αποζητήσουν την ανεξαρτητοποίησή τους κάτι το οποίο θα επιφέρει πολλές γεωπολιτικές αλλαγές και αναταραχές.
Εδώ παρουσιάζεται ένας χάρτης με τις πιθανές αλλαγές συνόρων σε περίπτωση νέων αποσχίσεων ανά την ευρώπη:


πηγη:www.enet.gr

Είναι προφανές ότι τα πρόσφατα συμβάντα στο Κόσοβο δίνουν πάτημα σε πολλούς που ζητούν ανεξαρτητοποίηση, είτε αυτή είναι δίκαιη είτε όχι, ώστε να προχωρήσουν σε αυτή χωρίς να απασχολούνται για το τί επιτάσσει το διεθνές δίκαιο.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες μέρες το Κόσοβο ανακυρήχθηκε μονομερώς σε ανεξάρτητο κράτος παρά τις αντιδράσεις και αντιρρήσεις στην Σερβία. Προφανώς βέβαια κανείς στο Κόσοβο δεν απασχολείται με τις αντιρρήσεις των Σέρβων. Όταν έχεις απο πίσω σου τα αφεντικά Αμερικής και Ευρώπης δεν φοβάσαι τίποτα!

Όι Αλβανοί Κοσοβάροι, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες πανυγηρίζουν την, ιστορικής για αυτούς σημασίας, ανεξαρτητοποίησή τους. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια τώρα είναι τι θα ακολουθήσει. Οι Κοσοβάροι με τη στήριξη των Η.Π.Α, νιώθουν σιγουριά για το μέλλον τους! Βέβαια, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς τους δεν τους λέει ότι το τίμημα της "ανεξαρτησίας" τους θα είναι η ουσιαστική υποδούλωσή τους στους Αμερικάνους! Ένα ακόμη κράτος υποχείριο των Η.Π.Α. γεννήθηκε την Κυριακή στα Βαλκάνια!

Όι Αλβανοκοσοβάροι κατέστησαν σαφές, απο την πρώτη κιόλας μέρα της ύπαρξής τους ως ανεξάρτητο κράτος, ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος τους δεν ηταν η δημιουργία κράτους του Κοσόβου. Φαίνεται καθαρά απο την επιλογή της σημαίας τους. Τα έξι αστέρια που υπάρχουν σε αυτήν συμβολίζουν τις έξι περιοχές σε έξι διαφορετικά, αυτή τη στιγμή, κράτη που κατ'αυτούς αποτελούν την "Μεγάλη Αλβανία". Αυτές οι περιοχές είναι 1)Αλβανία 2)Κοσσυφοπέδιο 3)Νότια Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο) 4)Δυτική ΠΓΔΜ (περιοχή Τετόβου) 5)Τσαμουριά (Βορειοδυτική Ελλάδα) 6)Μαυροβούνιο(μέρος του). Οι Αλβανοκοσοβάροι, λοιπόν, δεν κρύβουν οτι νιώθουν Αλβανοί και ότι επιθυμούν την ένωση με τη μήτερα πατρίδα! Ήδη έχουν αρχίσει οι φωνές για προσάρτιση στο κράτος του Κοσόβου της κοιλάδας του Πρέσεβο που τώρα αποτελεί μέρος της Σερβίας, ενώ η διαμάχη στη δυτική ΠΓΔΜ (ή όπως αλλιώς θέλει ο κ.Νίμιτς να την λέμε) μεταξύ Αλβανοφώνων και Σλάβων καλά κρατεί! Όσο για την Ήπειρο μάλλον την αφήνουν τελευταία!

Μεγάλοι κερδισμένοι φυσικά με την όλη υπόθεση είναι οι Αμερικάνοι που απέκτησαν ένα ακόμη κρατίδιο σύμμαχό τους στα Βαλκάνια! Μόνο οι Ρώσσοι αντιδρούν σθεναρά μαζί με τους Σέρβους. Είναι όμως πολύ μικρή η αντίδρασή τους μπροστά στην υποστήριξη που έχουν οι Αλβανοκοσοβάροι απο Αμερική και Ε.Ε.! Πλέον το προηγούμενο που δημιουργείται με την μονομερή αυτή ανεξαρτητοποίηση φοβίζει και δίνει σε πολλούς το πάτημα που αναζητούσαν για να αυτοανακυρηχθούν και αυτοί "ανεξάρτητοι".

Το μόνο που μένει να δούμε είναι πώς θα αντιδράσουν οι ακραίες φωνές τόσο σε Σερβία όσο και στο Κόσοβο. Ήδη οι πράξεις βίας έχουν αρχίσει εκατέρωθεν! Οι Αλβανοκοσοβάροι προς ώρας πανηγυρίζουν. Πόσο όμως το ωραίο αυτό παραμύθι του ανεξάρτητου Κοσόβου θα κρατήσει κανείς δεν ξέρει. Έιμαστε ακόμη στην αρχή...!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

BEIRUT - Nantes




Θα ξεκινήσουμε το blog μας με ενα πόλυ ωραίο τραγούδι έτσι για καλή τύχη!
Ένα συγκρότημα που προτείνουν ανεπιφύλακτα οι σοφοί!Ψάξτε τραγούδια τους.Θα σας μαγέψουν!
Beirut στο τραγούδι απο τον πιο πρόσφατο δίσκο τους Flying club cup με τον τίτλο Nantes.

Η ΑΡΧΗ

Οι σοφοί αποκτούν πλέον λόγο!Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι!

Όλα αρχίζουν εδώ λοιπόν!